Karaman’da GES: Oteller ve fabrikalar güneşle aydınlanıyor

Yapılan açıklamaya nazaran, bu yatırımlarla birlikte şirket, Kompen Sarayönü fabrikasının yıllık elektrik tüketiminin yaklaşık yüzde 70’ini, Adaçal Aksaray Fabrikasının yüzde 60’ını ve Bera Konya Oteli’nin yüzde 100’ünü yenilenebilir kaynaklardan üretmeye başladı. Bera Holding’in toplamda 40 megavat elektrik gücünde davet mektubu bulunuyor.

Şu anda Kompen, Adaçal, Kardelen Su, Kongaz ve Anadolu Rulman firmalarındaki GES tesislerinin toplam gücü yaklaşık 8,4 megavat. Ayrıyeten, Muratlı Karton için Tekirdağ’da 9,8 megavat, Adaçal için Uşak’ta ise 6 megavatlık tesislerin montajı devam ediyor ve bu tesislerin 2024 sonuna kadar devreye alınması planlanıyor.

Holdingin iştirakleri olan Divapan, Kompen, Adaçal ve MPG firmalarının toplamda 13,5 megavatlık elektrik gücündeki davet mektuplarının heyetim öncesi müsaade süreçleri sürüyor. Böylelikle küme, toplamda 40 megavat elektrik gücünde GES tesisine ulaşmayı hedefliyor.

Yenilenebilir güç kaynaklarına yatırım yapmaya devam eden Bera Holding, Romanya’daki URB Rulman ve Türkiye’deki Konya Kağıt, Muratlı Karton ve Golda Besin firmalarında toplam 25 megavatlık kojenerasyon tesisleriyle kendi elektrik ve sıcak su/buhar gereksinimlerini karşılamaya devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir