Hasçelik sürdürülebilir yatırımlarıyla fuarda öne çıktı

İSTANBUL (İGFA) – Türkiye’nin en büyük vasıflı parlak çelik üreticisi Hasçelik, 15-19 Nisan tarihleri ortasında, Almanya’nın Düsseldorf kentinde düzenlenen Wire&Tube 2024’e katıldı.

Wire&Tube’ta bu yıl 10. defa yer aldıklarını belirten Hasçelik Yönetim Kurulu Lideri ve CEO’su Adnan Naci Faydasıçok, “Çelik bölümü özelinde son derece verimli geçtiğine inandığımız bir fuar sürecini geride bıraktık. Rekabetin hızlandığı bir devirden geçiyoruz. Vasıflı çelik üretiminde ülkemizin önde gelen firmalarından biri olarak, 2024 yılında ihracat pazarlarımızı geliştirmek ve ihracattan gelen gelirlerimizi artırmak ismine fuar boyunca değerli görüşmeler kaydettik. Bu bağlamda gelecek periyotta, yeni iş fırsatlarını hayata geçirerek global pazardaki gücümüzü artırmayı ve kesimdeki pozisyonumuzu sağlamlaştırmayı hedefliyoruz. İnovasyonu ve sürdürülebilirliği merkeze alan çalışmalarla bölüme taraf veren bir firma olarak, elde ettiğimiz başarılarla ülkemizde cari açığının azaltılmasına da takviye vermeyi amaçlıyoruz.” dedi.

SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR GELECEK İÇİN STRATEJİK YAKLAŞIM

Bu yıl 143 ülkeden ziyaretçinin katıldığı, binin üzerinde iştirakçiyi ve 43 bin ziyaretçiyi ağırlayan fuarda, öne çıkan temalardan biri de sürdürülebilirlik oldu. Hasçelik’in son yıllarda sürdürülebilirlik alanında verdiği taahhütleri muvaffakiyetle yerine getirdiğini ve karbon ayak izini azaltabilmek ismine teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten Faydasıçok, “Hasçelik olarak, sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek ismine stratejik ve kapsamlı bir yaklaşım benimsiyoruz. Öncelikle, tedarik zincirimizi ve iş iştiraklerimizi sürdürülebilirlik odaklı bir yaklaşımla yine şekillendiriyoruz. Birleşmiş Milletler Global Unsurlar Kontratı imzacısı olarak, karbon ayak izimizi azaltma konusunda da önemli adımlar atıyoruz. Atık idaresi ve gereç verimliliği konusunda daima iyileştirmeler yaparak, atıklarımızın yüzde 99’unu geri dönüştürüyoruz. Güç verimliliği ve yenilenebilir güce yatırım yaparak, 2024’te elektrik tüketimimizin yüzde 100’ünü güneş gücünden karşılamayı ve 2030 yılına kadar güç verimliliğimizi yüzde 30 artırmayı planlıyoruz. Uzun vadede, 2050 yılına kadar net sıfır emisyon gayesiyle karbon nötr olmayı hedefliyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

YENİ ENDÜSTRİYEL ESER MARKASI CROMBAR BİRİNCİ SEFER TANITILDI

Fuarda tıpkı vakitte yeni endüstriyel eser markası Crombar’ı da tanıtan Hasçelik’in, 35 milyon Euro’luk yatırımla bölümünün dünyadaki en çağdaş tesisini TOSB’da devreye aldığını belirten Naci Faydasıçok, “Yeni tesis ile birlikte çelik çubuk ve boruların dünyada birinci ve tek uzunluk bazında izlenebilirlik sağlanarak altyapı üretim süreçleri tamamlandı. Kontinü ambalaj ve mikron toleranslarında çalışan, eser kalitesinden ödün vermeyen hizmet anlayışımızla bundan sonraki süreçlerde de tüm çalışma arkadaşlarımızla müşterilerimize kıymet katmaya devam edeceğiz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir